Posted in

Toru nitko nije želio, ali meni je bila savršena.

Toru nitko nije želio, ali meni je bila savršena.

“Tora. Moj nikad prežaljeni pas. Stvorenje koje mi je potpuno promijenilo život, mojoj djeci poklonilo prekrasna sjećanja, a mene naučilo da nitko nije toliko slomljen i uništen da ga ljubav ne bi izliječila.”

Zagrebačka glazbenica, majka dvoje djece i skrbnice dva psa, u ovoj se kolumni Jutarnjeg prisjeća svoje najdraže ljubimice – Tore, kujice koju je udomila iz Noine arke.

Torina priča (2013. g.):
Znate li od kada je Tora u Noinoj arci? Još od kolovoza 2010. godine. Taj je dan sa štenetom dolutala do benzinske postaje u Lučkom. Bila je mršava, dehidrirana, izranjavana, umorna, a neki joj je monstrum ranije odrezao uši. Iz ove faze je i fotografija brižne mamice Tore i bebača.
Štene je odavno udomljeno.
A Tora? Na ono što je nekada prošla podsjećaju samo njezine osakaćene uši. Karakterno – Tora je predivna: izuzetno draga, umiljata, a opet nezahtjevna i nenametljiva. Izgledom – i opet je Tora predivna, velika, lijepe smeđe boje, elegantna…. 🙂
Iako velika, Tora je idealna za stan jer je mirna i poslušna. Tora je križanka nizozemskog ovčara i ima 6 godina. Sterilizirana je, cijepljena i čipirana.

“Ona nikad nije osjetila nježnost, brigu i ljubav. Jedino za što je znala bilo je zlostavljanje, naredbe, izolacija i patnja. Prošle su godine i nitko nije pitao za Toru. U Noinoj je arci bila zbrinuta i voljena, ali azil nije dom. Ona je roba s greškom i nju nitko ne želi. Nitko ne vidi koliko je topline i tuge u tim okicama, što je ona sve prošla.”
Cijeli tekst pročitajte ovdje: Jutarnji.hr/vaumijau

I ne zaboravite da puno psećih i mačjih tužnih okica željnih ljubavi čeka u Noinoj arci.
Otvorite svoje srce i vrata svog doma, oni vas čekaju.