Posted in

Obitelj na more, a pas na ulicu?!

Obitelj na more, a pas na ulicu?!

Predstavljamo vam kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” kojom udruga Prijatelji životinja već 19 godina zaredom educira o odgovornoj skrbi za pse i mačke.

Pred objektiv fotografa Domagoja Kunića ponosno je stala legendarna pjevačica i prva dama jazz-rocka Zdenka Kovačiček, dobitnica brojnih nagrada, a nedavno i Porina za životno djelo, a društvo su joj pravili naša Danelly te Čupavi i Vili iz zagrebačkog gradskog skloništa Dumovec.

Zdenki Kovačićek nije nikakva novost svakodnevna surova realnost napuštanja i zlostavljanja životinja. I sama je udomila iz Noine Arke već odraslu kujicu Miju koja je proživjela teška maltretiranja, a s kojom je provela predivnih šest godina i pružila joj ljubav i skrb do samoga kraja. Svojim velikim srcem pomagala je Noinoj arci u više navrata, a snimila je nedavno i video za kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” kojim je pozvala ljude da potpišu peticiju za nacionalnu zabranu držanja pasa na lancu.

„Nikada ne propuštam pomoći napuštenim, gladnim, zlostavljanim i zapuštenim životinjama. Ne bavi se svatko glazbom i ne može osvojiti Porina za životno djelo kao ja, no svakome tko voli životinje udomljavanje može biti najveće životno djelo kojim će spasiti jedan život. Ako želite životinju, svakako uzmite iz azila, nemojte kupovati!” poručila je Zdenka. Njezino srce uvijek je širom otvoreno za napuštene životinje kojima cijeli život pomaže svojim radom, donacijama, humanitarnim koncertima i sudjelovanjem u kampanjama. ❤

Predstavljanje kampanje održalo se u srijedu 30. lipnja 2021. u 11 sati na zagrebačkom Mažuranićevu trgu u sklopu manifestacije Caffe de Matoš, a događanje je zabilježio fotograf Matej Čelar.

Članak o kampanji “Obitelj na more, a pas na ulicu?!” možete pročitati OVDJE.

Budite aktivni u zaštiti životinja, volite svoje ljubimce i ne zaboravite potpisati peticiju za nacionalnu zabranu držanja pasa na lancu: https://www.change.org/p/vlada-rh-zabranimo-lanac