Privatnost i zaštita podataka

Opća uredba o zaštiti podataka

Sukladno s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (General Data ProtectionRegulation – “GDPR”), koja stupa na snagu 25. svibnja 2018., želimo Vas obavijestiti kako slijedi.

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka od velike su nam važnosti. U nastavku Vas želimo obavijestiti o tome s kojim ciljem prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Obradu podataka vodi Noina arka, Osredak 19, 1000 Zagreb.
Naša e-mail adresa je info@noina-arka.hr

Ukoliko imate bilo kakva pitanja o Vašim osobnim podacima slobodno ih uputite na navedenu mail adresu.

Svrhe i pravna osnova obrade podataka
Vaše osobne podatke koristimo isključivo u neophodne svrhe i to za vođenje evidencije;
– članova Noine arke,
– sponzora životinja u Noinoj arci,
– udomitelja životinja iz Noine arke,
– volontera Noine arke,
– realizacije kupnje preko web shop-a Noine arke.

Sponzori: Prilikom Vaše registracije sponzorstva životinje, ukoliko ste izrazili želju da ostanete anonimni, Vašu želju apsolutno poštujemo. U tom slučaju Vaše ime i prezime neće se nalaziti na web stranici životinje koju sponzorirate već ćete biti spomenuti kao anonimni sponzor. Vašu anonimnost kao sponzora poštujemo i prilikom objave udomljenja, bolesti ili bilo kakve promjene vezane uz životinju koju sponzorirate, a koju objavimo na Facebook-u. U slučaju da niste odabrali opciju anonimnog sponzorstva na web stranici životinje koju sponzorirate bit će navedeno isključivo Vaše ime i prezime te vrsta sponzorstva.
Ukoliko je životinja koju ste sponzorirali udomljena ili postoji bilo kakva vrsta promjene njezinog statusa, a Vaše sponzorstvo i dalje traje, koristimo Vašu e-mail adresu kako bi vas o tome obavijestili.

Članovi Udruge: Prilikom registracije Vašeg članstva, Vaši osobni podaci nisu javno dostupni. Popis članova ne dajemo na uvid nenadležnim tijelima, pojedincima ili osobama koje nisu članovi Udruge. Po važećem Zakonu o udrugama, dužni smo popis članova dati na uvid jedino nadležnim tijelima i to na njihov zahtjev.

Volonteri: Prilikom Vaše registracije kao volontera koristimo ponajčešće Vašu e-mail adresu ili broj telefona kako bi bili u mogućnosti koordinirati rad volontera i organizirati smjene volontera u stacionaru i prihvatilištu Noine arke. Osobni podaci volontera nisu javno dostupni.

Udomitelji: Prilikom udomljenja životinje iz Noine arke i sklapanja Ugovora o udomljenju, Vaši osobni podaci ostaju isključivo u Noinoj arci i nisu javno dostupni.

Kupci putem web shop-a Noine arke: Prilikom kupnje prikupljeni osobni podaci potrebni su kako bi realizirali dostavu kupljenog ili Vas, u slučaju poteškoća, mogli kontaktirati. Vaši osobni podaci ostaju isključivo u Noinoj arci i nisu javno dostupni.

Izrazito je važno napomenuti Vam da Vaše osobne podatke nikome ne prosljeđujemo te ih ne koristimo u neočekivane svrhe. Iznimku čine osobni podaci o članovima udruge Noina arka u slučaju zahtjeva nadležnih tijela.

Također, vodimo računa o sigurnosti svih neophodnih osobnih podataka kojima raspolažemo.

Apsolutno uvijek imate pravo na:
– pristup vašim podacima (informiranje o vrsti Vaših osobnih podataka kojima raspolaže Noina arka)
– ispravak podataka u slučaju da su se Vaši podaci izmijenili te ih želite ispraviti,
– brisanje Vaših podataka kojima raspolažemo, ukoliko ne postoji zakonska odredba koja to onemogućuje (npr. popis članova Udruge reguliran je Zakonom o udrugama)
– pravo na prigovor oko upotrebe Vaših osobnih podataka.

U svakom od ovih slučajeva (pravo na pristup, ispravak, brisanje, prigovor) molimo da nas kontaktirate na našu e-mail adresu: info@noina-arka.hr
Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.