Pomozite volontiranjem

Postanite volonter Noine arke

Biti volonter u Noinoj arci je rad za koji se ne dobiva plaća već srce ispunjeno srećom i zadovoljstvom. Pomaganje životinjama, boravak u prirodi i druženje sa ljudima koji isto osjećaju i razmišljaju, nema cijenu. A ako volite najtoplije dlakave zagrljaje i najslađe mokre puse, svakako se prijavite jer toga nikada ne nedostaje.

zelis-li-biti-volonterKako bi pojasnili što i kako volonteri rade i pokušali potaknuti želju za volontiranjem upravo onih koji će volontiranje shvatiti nadasve ozbiljno i odgovorno, pobliže ćemo pojasniti što znači volontirati u Noinoj arci.

Volontiranje u našem privatilištu u Dumovcu se odvija u vanjskom prostoru i prilika je da na zraku provedete vrijeme u društvu napuštenih životinja i pružite im osjećaj da su voljeni dok čekaju na nove domove. Volontiranje uključuje šetnje izvan skloništa u bilo kojem periodu od 10 do 14h kako bi se psi naučili na povodac i proveli što više vremena izvan kaveza.  Osim šetanja volonteri češljaju pse, a po potrebi volonteri mogu voziti životinje na organizirana događanja na kojima onda volonter vodi brigu o životinji koju je preuzeo. Također, volonter može biti čuvalica bolesnoj životinji ili životinji za koju nemamo adekvatan smještaj. Kako je naš prostor prepun zelenila, volonteri sudjeluju u uređenju prostora prema potrebi, a i u organiziranim „radnim akcijama“. I za kraj, najvažniji posao volontera je voljeti, maziti i igrati se sa našim životinjama.

Volontirati mogu samo punoljetne osobe.

Volontiranje zna biti naporno, nije miomirisno, te je neophodno dolaziti u trenirci ili sličnoj, lako perivoj, odjeći. Imajte na umu kako naši dlakavci često preuzimaju ulogu modnih kreatora, samo što umjesto škara koriste noktiće. Ukoliko doista imate volje, ukoliko ste pouzdani i odgovorni, ma koliko god znalo ponekad biti i teško i prljavo, dolazit ćete kući srca prepunog predivnim osjećajem jer pomagati potrebitima ispunjava naše živote.

Smatrate li se osobom spremnom za volontiranje, molimo vas popunite formular na ovoj stranici. U dogledno će vas vrijeme kontaktirati koordinator volontera, a sve dalje ovisi samo o vama.

TEKST: Opća uredba o zaštiti podataka