Posted in

Pozivamo vas na RADNU AKCIJU

Pozivamo vas na RADNU AKCIJU
Idući vikend (13. i 14. listopada 2018.) u našem prihvatilištu organiziramo „generalku“ kako bi spremno dočekali zimu. Oba dana, i u subotu i u nedjelju, „generalka“ započinje u 9.00 sati i traje do 16.00 sati. Pozvani su svi volonteri Noine arke, ali i svi koji nam žele pomoći i radno provesti jedan ili oba navedena dana.
Ukoliko ste zainteresirani molimo pažljivo pročitajte cijeli tekst u kojem navodimo kako prijaviti vaš dolazak, sve što planiramo napraviti u prihvatilištu, ali i kako da se opremite i koji alat da ponesete.
Ukoliko odlučite odazvati se i provesti aktivan vikend obavezno najavite svoj dolazak na jedan od brojeva 091/221-4696 ili 091/421-4696.
Ako imate kod kuće slobodno donesite sa sobom: bušilice, šarafe, pile i škare za metal, motorne pile i škare za rezanje grana, vezice (plastične, svih veličina), grablje, lopate, flakserice i flaks kao i benzin (za kosilicu i flaksericu).
Da je doista riječ o generalnom čišćenju govori „lista želja“ odnosno sve što je potrebno učiniti (a sve će to biti moguće učiniti ako nas bude što više).
Lista želja: košnja livade, postaviti ploče na kaveze, postaviti nove deke i tepihe u pasje kućice, postaviti palete, oribati sve zdjelice za hranu i vodu, iskopati suho drveće, počupati travu oko cvijeća, porezati travu uz stazicu, pospremiti tegle sa cvijećem, popraviti vrata od kuhinje, počistiti prostor ispod i oko wc-a, počistiti obje limene kućice (isprazniti ih pa dobro počistiti), počupati žbunje na parkingu, popesti se na krov kaveza i sve počistiti, rastaviti i prebaciti jednu veću pasju kućicu, ušarafiti i izrezati limene okvire na kućice kod otvora, popraviti drvenu kućicu (jedna daska se raspala), očistiti odvodni kanal, počupati žbunje i porezati grane iza boksova, počupati i porezati granje iza ograde, srediti reflektore i lampe.
Ukoliko imate više smisla i iskustva s radom u vrtu, donesite alat kojega i inače koristite i imati ćete zanimacije puno i previše. Ukoliko se bavite stolarijom, limarijom i raznim obrtima – ima posla na pretek.
Obucite se radno, vrlo vjerojatno kako dođete kući sve s vas ići će direkt u veš mašinu.
Da nitko ne bude gladan i žedan – ponesite plastične čaše i tanjuriće, a slobodno i koji kolač ili neki vaš specijalitet kuće s kojim bi se malo pohvalili. I volonteri nose od kuće razne slastice, a biti će i grickalica i sokova koji vas čekaju u Noinoj arci.
Ponesite si i radne rukavice, domestos/varikinu, spužvice…
Svoj dolazak potvrdilo je i petnaestak učenika jedne srednje škole.
Naravno, osim mnogobrojnih radova trebati će nam i šetači peseka, peseki ne mogu biti bez šetnje zato jer će se raditi sve u šesnaest.
I, da ne bude zabune, generalka se odvija u našem prihvatilištu u Dumovcu (prihvatilište Noine arke je do Gradskog azila).
Vidimo se, a nakon vikenda ma ima da se prihvatilište sjaji, a peseki ima da su oduševljeni šetnjama, društvom i novim dekicama u kućicama!