Posted in

19.5. – humanitarna projekcija filma “Bijeli Bog”

19.5. - humanitarna projekcija filma "Bijeli Bog"

Hrvatska udruga zaštitnika životinja “Noina Arka” i Mađarski institut u Zagrebu pozivaju vas na humanitarnu projekciju nagrađivanog mađarskog filma “Bijeli Bog” koja će se održati u četvrtak, 19. 5. 2016. u 19 sati u prostorijama mađarskog instituta Balassi – Augusta Cesarca 10.

Film prikazan na brojnim svjetskim festivalima doživio je veliki uspjeh kod kritike i publike.

Postavio je rekord u broju pasjih “glumaca” – čak 274 pasa sudjelovalo je na snimanju. Svi su bili iz skloništa za napuštene životinje u Budimpešti, a većina ih je i udomljena do kraja snimanja filma ili netom nakon završetka.

Festivali i nagrade:
Cannes Film Festival 2014 – Palm Dog, Un Certain Regard / Ghent International Film Festival 2014 / Golden Apricot Festival film of Yerevan 2014 / Hamburg Film Festival 2014 / Neuchâtel International Fantasy Film Festival 2014
Službeni mađarski predstavnik za 87. dodjelu nagrade Oscar.

Projekcija filma je besplatna, a s obzirom da je “Noina Arka” neprofitna udruga i bez donacija ne bi mogla funkcionirati, ovim putem vas molimo da svojom donacijom pomognete u zbrinjavanju napuštenih, ranjenih, zlostavljanih i skotnih životinja.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su prepoznali rad naše Udruge te nas podržali i pomogli nam u realizaciji ovog događaja: Znanje, Poliklinika Sokol, Konzum, Inenco, Vitakraft, Dubravica i Ožujsko.

https://www.facebook.com/events/1587516768229300/