Posted in

Pomoć Noinoj arci za peseke s Banovine

Pomoć Noinoj arci za peseke s Banovine

Zaprimili smo mnogo vaših upita o načinima na koje možete pomoći u našoj skrbi o psima koji su stigli u Noinu arku s područja pogođenog potresom. Trenutno, i to na žalost hitno, potrebna su nam financijska sredstva koja ćemo u statusu dodatno pojasniti.

U slučaju da želite pomoći molimo vas da izvršite uplatu vaše donacije na:
Kunski račun Noine arke** IBAN: HR3223600001500142333
Devizni račun Noine arke IBAN: HR6423600001500244189
SWIFT: ZABAHR2X
Primatelj uplate je Udruga NOINA ARKA, Osredak 19, 10 000 Zagreb.
Kao svrhu uplate molimo navedite „Donacija za pse iz Banovine“.

Zašto nam hitno trebaju financijska sredstva?
Uz pse i mace s područja grada Zagreba u Noinu arku je stiglo 34 peseka iz Banovine; 31 pesek je u našem prihvatilištu, tri su u stacionaru. Kako su pristizali, svi su očišćeni od parazita.
Od 34 peseka devet ih je u našoj udruzi na privremenom čuvanju. Kada se njihove obitelji snađu vraćati će se kući. Većina njih je čipirana (ne svi). Zbog njihove sigurnosti hitno je potrebno cijepiti ih sve protiv zaraznih bolesti (nisu cijepljeni na zaraze). Kod nekih je potrebno cijepljenje protiv bjesnoće. U dogovoru s vlasnicima dio peseka će biti kastriran. Neki koji su uredno cijepljeni (bjesnoća) uskoro će morati ponoviti cijepljenje. U ovakvoj situaciji bilo bi neracionalno i nehumano ljude koji su ostali bez krova nad glavom uopće pitati i za participaciju u troškovima, a kamoli za snošenje ukupnog troška. Nadamo se da se slažete?

Pet peseka je bez vlasnika, bez čipa, bez ikakve dokumentacije te je potrebno provesti apsolutno sve: čipiranje, cijepljenje (bjesnoća + zaraze). Ukoliko se u 14 dana ne pronađe vlasnik, biti će kastrirani i tražiti ćemo im domove.
Dvadeset pesonja postali su psi Noine arke jer su ih se, u ovako teškim okolnostima, ljudi odrekli. Među njima je i deset pasjih bebača. Kod bebača je, kao i kod nekih odraslih pasa, potrebno apsolutno sve (čipiranje, sva cijepljenja, te, čim dovoljno odrastu (mislimo na bebače) kastracija koja i opet ide na trošak udruge). Kod nekih odraslih pasa je potrebno hitno cijepiti ih protiv zaraznih bolesti i provesti kastraciju.

Okvirno je samo trošak za vaterinarsku skrb, koji ne uključuje nikakve eventualne komplikacije i liječenja, oko 20.000,00 kn kojih, naravno, nemamo.
Ukoliko se vašim donacijama skupi više, barem ćemo imati riješen problem zaštite protiv krpelja, buha i ostalih nametnika jer ćemo moći kupiti ogrlice ili ampule.
Neki od peseka koji ostaju na našoj skrbi su u dosta lošem stanju, mršavi, s kožnim bolestima, jedan mali pesek nema oko… Nadamo se da će, u skladu s objavom, eventualne troškove njihovog liječenja preuzeti Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Za sada smo stigli samo dio četveronožaca staviti na web, ovih dana će biti stavljeni svi. I, naravno, svi će oni primati sponzorstva, pa i oni koji su samo privremeno u Noinoj arci.

**kunski račun koji smo naveli razlikuje se od kunskog računa na kojeg plaćate sponzorstva, druge donacije, kupnju kod aukcija… Stoga Vas molimo, ukoliko ste sponzor ili kod idućih aukcija, da koristite uobičajeni kunski račun. Ovaj kunski račun je trenutno namijenjen isključivo donacijama za životinje iz područja stradalih u potresu

Hvala vam unaprijed!