Prihvatilište u Dumovcu

Od 1.travnja 2008. godine “Noina arka” je konačno, nakon 26 godina podstanarstva i seljakanja svojih štićenika sa dvije ranije lokacije, a zahvaljujući razumijevanju Grada koji nam je ustupio 3.000 m2 zemljišta – ostvarila svoj san i zaplovila punim jedrima u Dumovcu, naselju udaljenom cca 15 km od centra grada.

Sklonište smo izgradili na način da smo pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom “Sklonište je nas spas – izgradi ga za nas”. Zahvaljujući hvalevrijednom odazivu građana i tvrtki prikupili smo određena financijska sredstva i sa iznosom od cca 270.000 kuna uspjeli u startu, na betonskoj podlozi od 50 metara postaviti 10 montažnih žičanih kaveza veličine 2×4 metra. U njih smo odmah preselili 30 pasa, dok smo ostale pse dali na hotelsko čuvanje.

Na istom prostoru nalazi se i skloniste za nezbrinute životinje Grada Zagreba, s kojim nemamo ništa zajedničko, osim dobrosusjedskih odnosa.

26.03. 2008. godine gradonačelnik grada Zagreba g. Bandić svečano je otvorio sklonište Noine arke na čemu smo mu beskrajno zahvalni.

Nakon otvaranja skloništa uslijedili su daljnji radovi, košenje trave, ograđivanje zemljišta, betoniranje nove podloge od 50 m (ukupno je sada 100 metara), kupnja 24 nova montažna žičana kaveza (Sada ih je dakle 34), zatim smo postojeće kaveze obložili sa 3 strane limenim profilima, kupili kontejner (kuhinja), drvenu kućicu 3×3 metra (kancelarija) i dvije limene kućice (skladište). Za Sve gore navedeno utrošeno je cca 400.000,00 kuna, veliki dio doznačili su donatori iz zemlje i inozemstva. Hvala im svima u ima naših četveronozaca koji imaju krov nad glavom i gdje su sretni, zdravi i veseli.

Međutim tu nije kraj. Još uvijek puno toga treba da bi im uvjeti bili adekvatni življenju, zato ne zaboravite, donirajte i dalje, svaka kuna je dobro došla. Hvala vam svima na pomoći – učinili ste dobro djelo i pomogli onima koji bez vas ne bi mogli preživjeti!

Broj žiro računa “Noine arke” za dogradnju skloništa (IBAN): HR3223600001500142333
PayPal: Uplatite donaciju putem PayPal-a