Posted in

Noina arka sudjelovala u obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja

Noina arka sudjelovala u obilježavanju Svjetskog dana zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja (eng. World Animal Day) obilježava se 4. listopada svake godine. Započeo je u Italiji, u Firenci 1931., na konvenciji ekologa, gdje je bio osmišljen kao način isticanja položaja ugroženih vrsta. Otada i otamo narastao je do obilježavanja na svjetskoj razini, u zemljama diljem planeta, i do obuhvaćanja svekolike faune. To je dan zamišljen za bilo koga i svakoga kome je stalo do životinja. Upravo taj datum, 4. listopada, odabran je jer je to dan Svetog Franje Asiškog, poznatog kao ljubitelja prirode, sveca zaštitnika životinja i okoliša.

U Zagrebu je na Bundeku u nedjelju 3.10. povodom Svjetskog zaštite dana životinja bio održan program, od prijepodnevnih pa do kasnijih poslijepodnevnih sati. Tamo je bila prisutna i Noina arka sa svojim štandom (točnije dva), pored raznih drugih izlagača tj. sudionika. Posjetitelji su na štandu Noine arke mogli npr. kupiti majice, tombolu (u kojoj svi listići dobivaju), čestitke, kakvu plišanu igračku ili neki od drugih predmeta doniranih od strane građana za prodaju na štandovima Noine arke; kao i donirati novac i/ili hranu za štićenike Noine arke; ili se samo zaustaviti kako bi pogledali (i podragali) ponosnu majku Maru i njena tri štenca: Vilija, Valerie i Victory, pseću obitelj iz azila Noine arke u Dumovcu. Kao što sve to doista i jesu uradili!

Noina arka se i ovim putem zahvaljuje građanima na njihovim donacijama!!

Ako biste i Vi željeli donirati poneki predmet za prodaju na štandovima Noine arke, nazovite info centar SUZA (Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba) na 060 40 40 44, tamo ćete dobiti potrebne informacije.
Za informacije o Svjetskom danu zaštite životinja možete pogledati ove internetske stranice:

http://www.worldanimalday.org.uk/about.asp (dio stranice posvećene upravo i isključivo tom danu, izvorno na engleskom, (za ovaj dio) nudi se mogućnost prijevoda na hrvatski)http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetski_dan_za%C5%A1tite_%C5%BEivotinja
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Animal_Day

”Svjetski dan zaštite životinja nije povezan s nekim određenim pojedincem, organizacijom ili kampanjom, već pripada svima.”