Posted in

“Noina arka” nije “Gradski azil Dumovec”, kao što ni “Gradski azil Dumovec” nije “Noina arka”

"Noina arka" nije "Gradski azil Dumovec", kao što ni "Gradski azil Dumovec" nije "Noina arka"

I dan danas mnogi nas brkaju. Tako neki dođu pogledati životinje s web stranica Noine arke i traže ih u Gradskom azilu, a dešava se i obrnuto. Razlog čestih zabuna jest samo u činjenici da se i Gradski azil i prihvatilište Noine arke nalaze u Dumovcu. Mi smo u Dumovcu susjedi.
Naravno, osim našeg prihvatilištu u Dumovcu, Noinu arku čini i mali stacionar na Veterinarskom fakultetu. Naime, od 2005. Noina arke je pomalo specifična jer smo prvenstveno fokusirani na pružanje pomoći ranjenim psima. Po oporavku peseke preselimo iz stacionara u naše prihvatilište gdje im je ipak malo komotnije no u malim boksovima za ranjenike u stacionaru. Naravno, svi oni čekaju na dom.
Razlika je i u financiranju. Dok je Gradski azil, kako mu i ime kaže, azil grada Zagreba te njegove troškove pokriva grad Zagreb, Noina arka je neprofitna udruga. Javljamo se na natječaje koje raspisuje grad, a veliki dio naših troškova pokrivamo upravo zahvaljujući vama, vašim donacijama, sponzoriranjem naših životinja, kupovanjem naših kalendara i sitnica koje prodajemo na štandovima tijekom različitih događanja u Zagrebu.
O dugovima koje vječito vučemo – nećemo ovom prilikom. Nekako je vrijeme dovoljno depresivno i bez naše kuknjave.