Posted in

NOINA ARKA i ovu godinu na Bundeku

  NOINA ARKA i ovu godinu na Bundeku

NOINA ARKA i ovu godinu na Bundeku
02.10.2011. od 10 do 18 sati

Povodom obilježavanja Svjetskog dana životinja, koji svake godine pod pokroviteljstvom Gradskog ureda poljoprivrede i šumarstva, omogućava Udrugama za zaštitu životinja, da se zajednički okupe na jednom mjestu i posjetiocima prezentiraju svoj rad i brigu oko napuštenih životinja u Gradu.

Radosni smo što će i ove godine naša Udruga biti sudionik ove manifestacije, što ćemo imati svoj štand i dati posjetiocima priliku da izravnim kontaktom saznaju kako naša Udruga funkcionira.

Ukoliko se između 10 i 18 sati nađete na Bundeku, svratite i do štanda Noine arke – uvijek iznova nam je drago vidjeti vas ! Moći ćete naravno odigrati i tombolu, kupiti neki artikl kao suvenir ili dati simbolični dobrovoljni prilog za naše štićenike. Dakako i naši će štićenici biti presretni da ih pogledate, pogladite i možda izaberete nekoga od njih za svog najvjernijeg prijatelja.

Svjetski dan životinja (eng.World Animal Day) obilježava se 4.listopada svake godine. Započeo je u Italiji, u Firenci 1931., na konvenciji ekologa, gdje je bio osmišljen kao način isticanja položaja ugroženih vrsta. Otada i otamo narastao je do obilježavanja na svjetskoj razini, u zemljama diljem planeta i do obuhvaćanja svekolike faune. To je dan zamišljen za bilo koga i svakoga kome je stalo do životinja. Upravo taj datum 4.listopada, odabran je jer je to dan Svetog Franje Asiškog, poznatog kao ljubitelja prirode, sveca zaštitnika životinja i okoliša.