Posted in

Kratki osvrt na 2012.

Kratki osvrt na 2012.

Još jedna godina za nama. Nije bila laka. U nekoliko navrata upućivali smo vam apele jer nam je prijetio nedostatak hrane, ovoga ili onoga. Sve smo prebrodili; nosili ste nam vreće hrane, uplaćivali donacije, organizirali ste razna događanja samostalno ili u suradnji s nama (dobrotvorni koncert Picksiebnera i prijatelja, revija udomljenih pasa g. A.Ponoša, revija psećih ogrlica Peepnee, prikupljanje donacija u Cinestar kinima, radijska promocija na Soundset radiju, promocija na štandovima uz pomoć Grada / gradskog azila Dumovec / Prijatelja životinja / emisije “Kućni ljubimci”, program zajedničkog doniranja Zagrebačke banke – grupe UniCredit, suradnja s tvrtkom Watchdog i Calibra, donacija Allianz-a, promocija u emisiji “Kućni ljubimci”),… olakšali da prebrodimo krizu.

Bila je teška i zbog niza životinja koje smo izgubili, zbog Šreka, zbog niza zdravih žrtava u lipanjskoj „aferi bjesnoće“ u Zagrebu, zbog niza ranjenika koji su stigli u naš stacionar, a nismo im mogli pomoći. Bila je teška i zbog gubitaka naših starčeka koji nisu nikada dočekali dom.

No, pokušajmo se sjetiti onih lijepih priča i onih posebno dragih udomljenja. Sva su udomljenja draga, no, ne zamjerite, postoje ona koja su nam ipak posebna.
U gornjem redu: Henrik koji je našao dom nakon više od 3 godine čekanja, Aty koji je također dugo čekao dom, Darka invalidić udomljena sa svojim kolicima, Blacky koji je nedavno našao dom i spašen je zadnji čas zbog njegovog nježnog srca koje nije moglo podnijeti život u boksu, Boa naš tronožac, Gea udomljena s 11 godina, Suzy udomljena u osmoj godini života.
U srednjem redu su udomljeni: još jedan naš tronožac – Galileo, Lisa udomljena u 5. godini života, pa prelijepi tronožac Ice, Ela udomljena u desetoj godini života, Kendi udomljena u Rijeku kao invalidić bez nožice i oka, Zvončica i Kiki – mama i sin udomljeni s 15 i 10 godina života.
U donjem redu su udomljeni: dragi epileptičar Don udomljen u 4. godini života, Srna udomljena u 4. godini života, Šeli naš tronožac, Turki djedica koji je stradao i izgubio nožicu u desetoj godini života i po kojeg je odmah došla obitelj koja ga je pronašla stradalog, Utza udomljena u 6. godini života, Mala udomljena sa skoro 10 godina, Nena udomljena u šestoj godini života.

Eto, nakon toga nekako je lakše gurati i u 2013.