Posted in

Kako je naš Jurica udomio Katju :)

Kako je naš Jurica udomio Katju :)

Od prvog trena kada je naš najmlađi volonter Jurica (Jurica ima 6,5 godina) počeo volontirati između njega i malene Katje desio se onaj famozni klik. Jako je želio udomiti Katju (ili kako to on kaže – posvojiti Katju), ali je Juričina obitelj postupila onako kako bi se to i inače moralo raditi – sjela zajedno, razmišljala mogu li to i onda odlučila…
Kada je za odluku čuo Jurica njegovoj sreći nije bilo kraja. Iščekivao se vikend kada su se mama i Jurica uputili u Noinu arku.
Stigla je subota, sav ponosan Jurica je stigao po Katju, vodili su je na njegu pa kući. Odmah je Jurica Katjin krevetac smjestio u svoju sobu, neka se zna gdje će Katja spavati.
Popodne je upoznao Katju sa susjedom riječima: „Ovo je Katja, ja sam je posvojio“.
Bila je u planu i večernja šetnja s volonterkom Noine arke, inače još jednom susjedom od Jurice, i njezinim psom Chivasom. Red je da se susjedi upoznaju (tu mislimo na Katju i Chivasa). Ups šetnja je ipak prošla bez Jurice, od silnih uzbuđenja toga dana Jurica je prije šetnje zaspao, sa srčekom na mjestu jer stigla je kući njegova Katja.
Idući dan svi zajedno ponosno su šetali Jarunom.
Osim brige za njegovu papigicu, Jurica je ozbiljno shvatio svoju ulogu u Katjinom životu. Hranjenje, šetanje, sve je to njegova zadaća, a da i ne spominjemo da se vodica non stop mijenja, pa neće valjda njegova Katja piti ustajalu vodu. I cijeli kvart je upoznao Katju, pesek Chivas se već stigao u nju i zaljubiti. ❤️
A Jurica? Ma svi smo se raznježili kada smo čuli kako se rasplakao jer je htio Katju upoznati s jednim pesekom koji ju je prestrašio. I sav u suzama je tada rekao Katji: „Oprosti mi, ja sam kriv, ja sam te doveo u nevolju“. 
I zato je Jurica legenda, i jedva čekamo da nam opet dođe jer, mada sada ima Katju, Jurica želi pomagati i drugim pesekima i ne pada mu na pamet presati biti volonterom Noine arke.