Posted in

HGSS: Ultimativno JESMO za Hrvatsku bez pasa na lancu ❤️

HGSS: Ultimativno JESMO za Hrvatsku bez pasa na lancu ❤️

26. veljače 2021. pokrenuta je peticija za potpunu zabranu držanja pasa na lancu, do danas ju je potpisalo više od 56 000 ljudi, a potpisi pristižu i dalje. Peticija je dio nacionalne kampanje „Za Hrvatsku bez pasa na lancu”, koju su pokrenuli Udruga Pobjede, Sklonište Prijatelji Čakovec, udruga Prijatelji životinja te 56 članica Mreže za zaštitu životinja, uz podršku drugih udruga i institucija.

Potpora Kampanji pristigla je i od Hrvatske gorske službe spašavanja koji su svojim pismom potpore naglasili kako daju izrazitu podršku Nacionalnoj kampanji „Za Hrvatsku bez pasa na lancu“.

Josip Granić, pročelnik HGSS-a: „U našem radu već desetljećima svjedočimo neprocjenjivoj i nezamjenjivoj pomoći koju nam pružaju naši četveronožni pomagači i prijatelji. Kao što i oni nama pružaju svu svoju odanost, privrženost i potpunu posvećenost u mnogim zahtjevnim dresurnim, trenažnim i potražnim aktivnostima, i mi nastojimo pružiti našim psima najbolju moguću skrb, brinući o njihovoj svakodnevnoj psiho-fizičkoj dobrobiti, od početka do kraja njihovog života.“

Potpišite peticiju i VI! – klik na link: https://www.change.org/p/vlada-rh-zabranimo-lanac

Saznaj više: Mreža za zaštitu životinja