Posted in

30 godina Noine arke – a prijeti nam zatvaranje

Na današnji dan Noina arka slavi 30 godina svojeg postojanja. U ovih 30 godina spasili smo tisuće i tisuće napuštenih peseka i maca, pomogli tisućama malih ranjenika, većini našli sretne domove.

U tih 30 godina promijenili smo nekoliko lokacija i tek 2008. ostvario nam se san – grad Zagreb nam je ustupio 3.000 m2 zemljišta. Zemljište smo polagano, uz veliku pomoć i donacije malih ljudi i malobrojnih sponzora učinili prihvatilištem, najboljim što smo mogli, no ipak – prihvatilištem na kojem bi nam mnogi gradovi u Hrvatskoj mogli samo zavidjeti. Ujedno smo jedno smo od svega nekoliko NO-KILL prihvatilišta u Hrvatskoj – našim životinjama ne prijeti eutanazija ukoliko se ne udome u 60 dana.

Umjesto velike proslave tridesete godišnjice, nad Noinu se arku nadvila prijetnja zatvaranjem pa je ova godina možda i posljednja godina našeg postojanja. Nedavno je u našem skloništu veterinarska inspekcija zaključila da ne zadovoljavamo sve uvjete. Za sve što je potrebno učiniti grubo procjenjujemo da nam treba otprilike 400.000,00 kn.
Istodobno na računu nemamo ništa, a samo smo veterinarima za već učinjene usluge iz prošle godine dužni oko 220.000,00 kn.

Znamo da je situacija strašna, no nismo se predavali nikad pa nećemo ni sada. Ako ništa drugo, barem se nećemo predati bez borbe – za spas naših životinja i za spas Noine arke.

Kao neprofitna, nevladina i nestranačka udruga Noina arka financira se većinom donacijama. Pred nama je velika bitka, možda najveća koju smo ikada imali. No bez vaše pomoći ne bi dočekali ni tridesetgodišnjicu našeg rada.

Tko god nam može pomoći uplatom na naš račun i više je nego dobrodošao.
Primatelj uplate:
Udruga NOINA ARKA, Osredak , 10 000 Zagreb
Broj žiro računa za donacije: 2360000-1101542052
Svrha uplate: za opstanak Noine arke

I više nego ikada, zaželite nam sreću i pobjedu, zbog naših životinja i zbog svega što smo već prošli

http://www.index.hr/vijesti/clanak/noina-arka-za-30-rodjendan-pred-gasenjem-nema-se-ni-za-goli-zivot-ni-za-zivotinje-da-prezive-nemamo-za-hranu-ni-za-cijepljenje/688900.aspx