Prije nego se odlučite za psa

Mnogi naši štićenici traže čovjeka koji će ih voljeti.

Svi u obitelji moraju biti suglasni s nabavom psa. Ako samo jedan član obitelji ne želi da se pas nabavi odustanite od njega, jer je dovoljno da osoba koja ne želi psa, tjerajući ga od sebe izazove neželjene posiljedice kao što su: razdražljivost, plahost, nepovjerenje prema ljudima. Tako nećete odgojiti zdravog psa kakvog ste željeli.

Mnogi se pitaju da li nabaviti štene za djecu? To je dvosjekli mač, jer je zaista malo djece koja mogu preuzeti odgovornost kod odgoja štenadi. Događa se često da je štene interesantno par dana, djeca ga se zasite, odbace ga od sebe kao staru igračku, te na taj način sav teret oko ishrane i izvođenja padne na roditelje. Roditelji nemaju vremena, a niti volje da prihvate takvu obavezu. Nažalost, takva štenad najčešće završava na ulici ili u obližnjoj šumi na komadiću konopca ili lanca, a neka završe kod veterinara na molbu da ih se uspava jer jednostavno za njega nema više mjesta u porodici.

Ljubav

Na sreću, ima djece koja zaista prihvate svu brigu oko psa, te na taj način i sama zdravije odrastaju, učeći se od malih nogu čuvanju i njezi šteneta, ishrani, izvođenju, dakle pružaju ljubav i Ijubav im je uzvraćena.

Postoji samo jedan valjani razlog za nabavu psa, a taj je LJUBAV! Bez Ijubavi ne možete imati snažnog, zdravog i poslušnog psa.

Spremni? 🙂

Pregledajte naše štićenike i pronađite svojeg kućnog ljubimca!