Prije nego se odlučite za mačku

Razmislite dobro prije nabave mačke!!!

Mnogi naši štićenici traže čovjeka koji će ih voljeti.

Sve naše mačke se steriliziraju, a mužjaci kastriraju. Sve su uredno cijepljene i imaju otvorenu veterinarsku knjižicu. Gotovo sve su naučene na život u dvorištu i stanu. Većina mačaka je naviknuto na suživot sa psom.

Fotografije i podatke o mačkama, našim štićenicima, potražite putem navigacije na desnoj strani.

Jeste li spremni za nabavu mačke?

Svi u obitelji moraju biti suglasni s nabavom mačke. Iako je briga oko mačke manje zahtjevna nego oko psa i mačka traži da joj se pokloni određeni dio vašeg vremena.

Mnogi se pitaju da li nabaviti mačku za djecu? Malo je djece koja su toliko odgovorna da mogu preuzeti brigu o mački. Događa se često da je mačić interesantan par dana, djeca ga se zasite, odbace ga od sebe kao staru igračku, te na taj način sav teret brige padne na roditelje.

Roditelji nemaju vremena, a niti volje da prihvate takvu obavezu pa, nažalost,mačka najčešće završi na ulici. Poznato je i da su mačke manje tolerantne i strpljive nego psi. Dok pas može progutati i preći preko grube dječje igre potezanja, čupanja, mačka ne popušta pa djete može biti i ogrebano.

Na sreću, ima djece koja zaista prihvate svu brigu oko kućnog ljubimca, te na taj način i sama zdravije odrastaju, učeći se od malih nogu čuvanju, njezi i ishrani kućnog ljubimca. Pružaju ljubav i ljubav im je uzvraćena.

Spremni? 🙂

Pregledajte naše mace i pronađite svojeg kućnog ljubimca!