Posted in

Naš Norton je na privremenom čuvanju 😊

Naš Norton je na privremenom čuvanju 😊

Jako smo veseli, a i Norton je jako zadovoljan. Prije 2 dana otišao je na privremeno čuvanje kod dragih mladih ljudi koji imaju iskustva s Nortonovom pasminom, nemaju psa pa nema straha da će Norton preforsirati nožice u pasjoj igri. Naravno, sve je dogovoreno i odobreno od strane veterinarskog inspektora kojemu je dodijeljen Nortonov slučaj i koji je i sam sugerirao da će mu pažljivo odabrano privremeno čuvanje sigurno koristititi.
Podsjećamo, Norton nam je stigao s jednim starijim prijelomom nožice, dok je na drugoj nožici bio friški prijelom. Uz to su mu stradali ligamenti. Necijepljen još se i teško razbolio i strijepili smo hoće li se uopće izvući. No Norton je shvatio da ima konačno šansu za dobar život bez prijašnjeg vlasnika zlostavljača. Zato je Norton svojom hrabrošću i tvrdoglavošću pobijedio i bolest i uz pomoć stručnjaka na Veterinarskom fakultetu i Noine arke počeo napredovati i s nožicama.
Nakon dugog nošenja udlaga, udlage su skinute, a uz vrlo pažljivo i polagano hodanje Nortonovi ligamenti počeli su dobro reagirati. Privremeni čuvalice, osim što i sami imaju iskustva s terapijama za psa, dobili su upute i pažljivo će masirati nožice i paziti da se dovoljno odmara, ali i polagano hoda kako bi sve bilo u redu. Tek po okončanju sudskog procesa biti će moguće Nortona udomiti. Naravno, priželjkivati ćemo, ostane li sve ovako kako je ova prva dva dana, da Norton ostane kod privremenih čuvalica, no takva će odluka ovisiti o daljnjem čuvanju, te i mišljenju nakon kontrole uvjeta veterinarskog inspektora koji vodi Nortonov slučaj.
Ostane li sve s Nortonovim zdravstvenim stanjem OK, osim čestih kontakata s čuvalicama Norton neće dolaziti u stacionar niti će trebati, osim već utrošenih sredstava za borbu protiv teške boleštine i za oporavak njegovih nožica, dodatna financijska sredstva.
Stoga je red da se u ime Noine arke i Nortona zahvalimo Nortonovim sponzorima: to su tri stalne sponzorice koje su željele ostati anonimne, zatim stalni sponzor Nikola Sakač, tromjesečna sponzorica Tamara Lenđel, te dvije tromjesečne sponzorice koje su željele ostati anonimne.
Hvala vam svima na brizi i pomoći.
Ukoliko se Nortonovo zdravstveno stanje pokvari obavijestiti ćemo vas na fejsu, no nadamo se da će ići samo nabolje, onako kako je i krenulo u zadnje vrijeme.
Također, zahvaljujemo na velikom interesu za Nortonovo udomljavanje. Kako vidite, do završetka sudskog procesa njegovo udomljavanje nije moguće, a pogotovo sada, u ovoj osjetljivoj fazi za nožice, Nortonu trebaju mir, ljubav, puno, puno pažnje i puno rada s njegovim nožicama te plivanje koje će mu koristiti.
Mislim da je nemoguće izbrojiti koliko smo dobili upita za Nortonovo udomljenje; moja je procjena oko 150, dio preko poruka, dio putem telefona Noine arke koji su u danima kada je objavljen njegov slučaj u medijima doslovno bili gotovo cijelo vrijeme zauzeti. Nemoguće je točno izbrojati sve upite kao što je nemoguće svakoga od zainteresiranih nazvati i pojasniti sve što se dešavalo i dešava se oko Nortona. No ne zaboravite, toliko drugih peseka koje smo prozvali „našim Nortonima“ nalazi se i dalje u Noinoj arci. Nisu u medijima, nisu toliko dijeljeni na fejsu, a niz njih imalo je toliko strašnih iskustava, stradavanja, ranjavanja, i svi oni zaslužuju biti sretni. Umjesto Nortona slobodno posjetite Noinu arku i nekome od njih pružite ljubav i sreću. Ljubav i sreću ne treba samo Norton, trebaju je svi naši „Nortoni“.

Završavamo s porukom Nortonove čuvalice:
„Norton je dobro! Šetamo se, ali čuvamo nogice. Nadamo se da će zavoljeti kupanje jer će to biti super vježba za njega.  Stalno se ljubimo i mazimo, jako je dobar i poslušan. Volimo se i presretni smo!!

Nortone, šalji nam često fotkice, i da na svima budeš sretan, zadovoljan i voljen. Iza tebe je strava, nadamo se da je ispred tebe samo sreća.